Dag 3, en lång dag.


En lång dag som inte alls handlar om kött. Tenta i 5 timmar utan varken mat eller paus.

Iallafall blev det en pizza till lunch/middag/kvällsmat, en hawaii utan kött med ananas och räkor.
 
Jag har börjat äta mina järntabletter men de är ganska stora så jag kan inte torrsvälja dem som jag brukar göra. Man har ju inte alltid vatten vid sängen. Annars så har jag inte stött på någr problem än med att vara utan kött.
 
Dock har jag börjat få ont på högra sidan av huvudet. En konstig slags migrän!?

Ha en fin weekend

Dag 1- Askonsdagen

Dag 1.

Jag vet inte riktigt hur det här ska gå. När jag vaknade i morse var det första jag kände panik över att jag inte visste vad jag skulle äta idag.

Eftersom det är pengadag idag ska jag fixa till mig och ta en promenad i samhället och shoppa/fönstershoppa. Detta i hopp om att jag ska kunna lista ut en bra lunch/middag som inte tar allt för lång tid att laga. 
Jag funderar även på om jag förtjänar en semla. Jag åt ingen igår.


Jag önskar att jag hade ork att skriva mer men mina armar vill tyvärr inte mer. Det är dags att uppsöka apoteket.


Over and out.



 

Frukost.

Jag har börjat förstå att den här bloggen kommer ta mer tid än vad jag från början  hade tänkt mig speciellt eftersom jag anser att den främst ska handla om mat och min kamp. :)

Imorse vaknade jag iallafall tidigt och bestämde mig för att gå till Ica och handla en god frukost. Vid kassan blev den goda frukosten dyr. 100 kr för frukost plus riskakor. Inte så konstigt, jag köpte ett päron som kostade 10 kr. Ett rån! 

Frukosten blev iallafall väldigt god.



Jag fick även uppleva för första gången i mitt liv hur det är att skriva in special kost på en anmälningsblankett. VEGETARIAN.

Det känns som en köttfri dag.

Inget kött idag. Jag känner verkligen inte för att laga mat, speciellt inte det som finns i min frys. Just nu vill jag bara äta godis vilket är skumt för klockan är ju bara halv tolv. Jag tror det är dags att börja röra på sig och inte fundera för mycket på godis eller kött.

Det är verkligen tur att pengarna rullar in på onsdag annars hade jag inte ens haft råd att handla lite ny mat. Det hade som sagt blivit ris och vårrullar.

Ha en fins söndag med mycket eller lite kött :D

3 köttdagar kvar.

Tre köttdagar kvar.
Konsigt nog så känns det inte som om jag kommer sakna själva köttet. Det som kommer bli jobbigt är att lista ut vad jag kan äta som även fungerar som matlåda.

Jag har aldrig varit direkt förtjust i bönor och linser men det är väl något som jag kommer få börja äta om jag ska ha någon chans att få i mig protein. Järnbrist, som alla kvinnor mer eller mindre har, blir ett annat problem. Jag tror att jag kommer få springa till Naturapoteket och köpa mig en burk. Förhoppnigsvis kommer jag bli speedad av allt järn.

I min kamp, så förväntar jag mig en vegetarisk middag lagad av min Guru Sara K.

Dags att börja äta ur frysen

Eftersom jag ska flytta innan själva fastan är slut känner jag att det är dags att äta upp köttet i min frys.  Jag har dock kommit fram till att det kan bli ganska svårt. Jag tycker bilden säger allt.







Jag har börjat fundera på vad jag ska äta när byebyemeat börjar. Jag har ju ca 50 små vårrullar
i frysen men jag tror att vårrullar med ris kommer bli ganska trötsamt efter ca 1 dag. Så jag tar gärna emot lite recept på bra mat med mycket järn i.

Daniel har sedan gårdagen även ändrat sin ståndpunkt om att jag kommer att misslyckas. Numera låter det "Du kommer klara det Linda, jag tror du kan vara ganska envis"
Enligt mig beror Daniels helomvändning på att han vill ha lite pengar när alla sponsorer dyker upp.

Dagens middag blev falukorv i ugn. Jag hade tänkt posta en bild men det så lite fattigt ut utan grönsaker.

Dagens fråga är om Dr House är vegetarian? Vad tror ni?!


Bye Bye Meat

Idag är det 6 dagar kvar innan jag säger Bye bye till kött fram till Påsk.

40 dagar.

Bakgruden till den här så kallade fastan är att Daniel infomerade mig om att varje person äter ca 1-2 kilo kött i veckan. Jag kan nog inte sträcka mig så långt att jag äter så mycket kött men jag äter oftast något slags kött varje dag. Därför känner jag att det är dags att ge upp något som faktiskt betyder en del för mig. Kött.

Det bör väl även tas upp att jag är kristen och även gör det här som en påminelse till Jesus då han fastade i 40 dagar.

Mer om den kristna fastan går att hitta här http://www.bibelsajten.nu/visaArtikel.asp?id=105

Det som ska ges upp är kött och fågel. Alltså inte fisk. Daniel anser att jag fuskar då jag kommer tillåta mig själv att äta fisk. Dock är min kompis Sara vegetarian och hon äter fisk. Så jag kör på hennes väg.

Idag ska jag ladda upp med att äta lax till lunch.

Jag är ganska laddad inför detta. Främst för att Kim och Daniel tror att jag kommer ge upp.

Ni ska allt få se.


RSS 2.0